lördag 7 februari 2009

Franska kvarter.

För ett tag sedan slog den österrikiska krogen Saltzers på John Ericssons gata igen och ett fransk bageri, Petite France, flyttade in. Auf wiedersehen Österreich, bonjour France!

Sedan dess har mina kvarter ändrat karaktär, i alla fall på helgmorgnarna. Vi på nedre Kungsholmen har nämligen lagt oss till med franska frukost- och brödvanor och det är faktiskt riktigt trevligt.

Men som alltid i Stockholm, när snacket börjar gå om ett ställe, blir allt så himla hysteriskt. Och Petite France är förstås inget undantag. Redan kl 8.30 på lördagmorgonen är det kö ut på gatan. Där står vi alldeles yrvakna, några av oss fortfarande i pyjamasar med täckjacka ovanpå och plirar på varandra i väntan på att få beställa våra frukostpaket eller croissanter aux amandes eller vad det kan vara. Och så känner vi oss så himla franska allihopa.

I morse såg jag t o m en kille ta sin baguette under armen och gå ut på gatan och tända en cigarrett. Det kändes lite överdrivet. Cigg och baguette under armen... Herregud, vem trodde han att han var? Serge Gainsbourg?

5 kommentarer:

Anonym sa...

fresterska där, mina tankar går genast till RICHE. kedje+trams!

Anonym sa...

I brist på deg få en äta limpa som vi säger i Barhäll.

AGENT 77 sa...

Låter helt underbart tycker jag..här i gbg(sveriges framsida ha ha..får det gärna öppna ett likadant ställe...trevlig söndag..E

Ank sa...

Hej E! Varför vänta på att nån annan öppnar i Gtb? Vaska fram en fransk bagare och kör igång själv. Helt rätt i tiden. Kommer att gå som tåget.
Ha en trevlig söndag själv och trevligt att du tittade förbi.

Anonym sa...

åh, jag vill haaa killen med baguette och cigarett! Tack för igår, puss från Kedjarn på Karlavägen