onsdag 18 februari 2009

Ett ord att reta sig på.

Bebbe.

-"Vad roligt att du är gravid. När kommer bebben?"
-"Åh, vad kul, har ni fått en bebbe?"

Bebbe. Jag tycker så otroligt illa om detta larviga lilla ord. Fråga mig inte varför.

Babyn, bäbisen, barnet, ungjäveln. Allt är bättre än "bebben".

Ingen bebbe. Utan en rar baby.

32 kommentarer:

Anonym sa...

Nuuuu, främmande vän är vi inne på ett område där man nästan inte vill sätta igång mig...Det är helt fruktansvärt med den typen av "mys-ord". Exakt, vad är det för del på att fråga när det är dags? När barnet tänkt anlända? Men som sagt, listan på äckliga ordval kan göras oändligt lång i mitt fall...det räcker faktiskt med "fika", "macka","ladda batterierna","sätter du en kråka på understa raden", "och hela den biten", Kika på", "bara-vara" (här får jag fysiska reaktioner)"mys-byxor", "kvalitetstid"....eller folk som man faktiskt inte känner som avslutar sms/mail med "kram"!?
Som sagt, detta är bara början..men Bebbe är regelvidrigt att säga! Kort sagt (som är så svårt)så håller jag givetvis med!
Sussi

Anonym sa...

jag tycker att "beber" är ett fint ord.
(att dricka på spanska)
tjo!

Anonym sa...

ja hu vilka räliga fraser/uttryck.
den här då:
-jag kan ju diska av notan, höhö

Ank sa...

Eller "Tar ni check"?

Anonym sa...

Eller "kan vi få ett kostnadsförslag tack"????
Eh?

Sussi

Anonym sa...

Ha ha ha!
Ja med sådana härliga kommentarer till en lika härlig blogg är det bara att lägga ner svarsambitionerna och bara njuta.

Anonym sa...

fruktansvärt kul m check! hahaha

den här då:
lägg det på ett mejl

Anonym sa...

Vem faan väntar barn i vår ålder??? Anni

Ank sa...

Nu ska jag säga att det svänger här. Vad roligt det här är!
Kram och gonatt, hela bunten.

Anonym sa...

Ett ord jag inte står ut med är "kokt pollock." Fast det är egentligen inte ordet jag inte står ut med utan att det smakar så äckligt. Och så är det ju inte ett ord utan två kom jag på. Fast jag håller med dig om att det inte är så kul med småbarn - framför allt inte när man kommer hem sent och ska sova och dom skriker och håller en vaken.Det är verkligen inget vidare, tycker jag.

Ank sa...

Ett ord inte jag står ut med är "Kaj Pollack".

Anonym sa...

"nä, det är en dag i morgon också,och
nu blir det inte roligare än så här"

Anonym sa...

"jag hör vad du säger" då?
KRAMIZ från karlavägen

Anonym sa...

Det är inget fel på Kaj Pollock tycker jag. Hans kurser i självbespegling har hjälpt många människor tillbaka till ett bra liv. Det enda jag inte tycker om hos Kaj Pollock är hans filmer - framförallt att Michael Nyquist dog i den där körfilmen.

Anonym sa...

Mmm, men "svar ja" då?
Eller..ja nu kommer ett ultra-vidrigt ord..."foka" för fokusera?! Är inte det avskyvärt så säg?
Jag gör omedelbart en mental notering när en människa säger sånt..som en bock i kanten..inombords ekar "inte bra. Inte bra alls."
Sussi

Ank sa...

Sussi, starta din jävla blogg NU!!! Du är väldigt rolig. Och har så rätt.

Anonym sa...

jag vet, jag vet, håller mig inte till ämnet nu. men om du har "idetorka" ank, så kan du ju alltid skriva om scrapbooking.

Anonym sa...

Det är fint med stycken i sin scrapbook.
Speciellt sådana med glitter

Ank sa...

Men scrapbooking, vad är det för skit!!?? Jag gör som lilla L säger, jag ber att få återkomma i ämnet.

Anonym sa...

Jag har som vanligt inget särskilt att säga men vill gärna bli den som skriver den tjuggonde kommentaren. Det måste väl i alla fall vara någon slags rekord.

Anonym sa...

Förlåt för att jag skrev "tjuggonde " och inte "tjugonde" som jag menade. Genom den här rättelsen fick jag också möjlighet att skriva den "tjuggoförsta" kommentaren.

Anonym sa...

Förlåt för att jag skrev "tjuggonde " och inte "tjugonde" som jag menade. Genom den här rättelsen fick jag också möjlighet att skriva den "tjuggoförsta" kommentaren.

Ank sa...

Eller "tjuggoandra". Säger jag som just skrivit den "szhüggoträdje".

Anonym sa...

vier und zwanzig

Anonym sa...

IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII

Anonym sa...

Ja, det var längesen jag lev så uppiggad som här! Och detta av främlingar! Kul! Ja, jag ska fan ta mig våga skriva en blog, lite försiktigt och i utkanten..skrattar så jag hör mitt eget skratt då jag läser "vier und zwanzig", varför är det så kul?! För det är ju verkligen det. Gaanz gudt!
Som avslutning får jag ju återuppta ett ord som frekventerar både här och där..som ju verkligen gör att man tar ett steg tillbaka och det är ju just "kramis" i alla former..kan det bli vidrigare?! Men man hajjar ju till av typ" Fridens liljor" eller "pluttan" m.m..som sagt, listan tar aldrig slut!!
Sussi

Ank sa...

Kraaaaamizzzzzz!

Anonym sa...

Apropå den typ av vämjeligt intimiserande och enfaldigt språkbruk som diskuteras här på bloggen vill jag bara hänvisa till följande lilla ordlista från sajten Familjeliv.se som refereras i dag på Aftonbladet.se:
"Mysa: ha samlag
Myspinne: mannens könsorgan
Vitkissa: få utlösning
Mysrester: sperma
Trosjucie: slidsekret/flytning
Tant Röd: mens
Tjejmagen: livmoder och äggstockar
Bebisverkstad: planerar barn"
Detta alltså en prosa som vuxna använder sig av. Ibland vill jag bara dö när jag läser sånt här - men inser snabbt att jag måste leva vidare för att slåss på barrikaderna för språkets framtid. Man kan inte lämna det i händerna på lallande idioter.

Anonym sa...

USCH!
Det är samma sort som säger saker som framstjärt om slidan
(kallar dom anus för bakfitta?).

Anonym sa...

USCH!
Det är samma sort som säger saker som framstjärt om slidan
(kallar dom anus för bakfitta?).

Anonym sa...

Rädd är vad man blir! Jag blir yr i huudet när jag ser denna ordlista som är publicerad vad jag förstår - i en tidsskrift!!!? Samtliga på den redaktionen skulle man ju vilja ha ett litet rendez -vous med och förklara ett och annat..något så jävla vidrigt att man ju precis som du säger inser att man behövs! Man får inte slappna av ett ögonblick för då är folk framme med äckliga ord igen, överallt! Var just på en liten lunchrestaurang och läser på menyn att de serverar "smarrig röra" (jag tänker, låt mig bedöma "smarrighetsgrad" här, varandes eventuell kund)oacceptabelt. Men sen serverade de även "Chevré"..här går jag och är rätt säker på att det väl ändå både heter och uttalas Chévre, n´est pas?
Ja Jösses vad hemskt det kan vara. Skönt är det dock att jag inte tycks vara ensam om att vara ord, språk och uttals-polis! Trevligt.
Hälsar,
Sussi

Anonym sa...

Men de som säger "Bröder och systrar" då när man överhuvudtaget inte är relaterad till varandra i annat än att vi är människor? Jag är skeptisk.
Sussi