söndag 15 mars 2009

En ny karriär.

Det var liveband på festen igår. Ett riktigt bra liveband.
-"Ni måste dansa som tokiga, de är svindyra", som värden sa.

Bandet bestod av flera etablerade proffsmusiker, bl a en Roxette-trummis och en av Sveriges bästa keyboardister/organister som bl a var kapellmästare i Ulf Lundells band när det begav sig. Och nu stod de där på en lördagkväll och spelade covers för djursholmare i smoking som inte hade en aning om vilka de var. Ok, för dem var det säkert bara ett hyfsat enkelt sätt att bring home the bacon, men jag blev ändå lite bedrövad. Jag kanske övertolkade situationen, men det kändes en aning sorgligt. Nästan lite förödmjukande för dem.

Och extra jobbigt blev det när värdparets 11-åriga dotter skulle upp och sjunga med bandet då och då. En liten finklädd unge som tog över sångmicken från sångerskan. Hon sjöng så fint, så fint, men ändå... Det kan inte ha varit roligt för dem.

Men som sagt, de tog säkert fett betalt och de gjorde de rätt i.

För övrigt var det ett kul kalas och mitt nattlinne var inte i flanell utan i svart siden. Tant Raffa. Men inte fan fick jag ligga för det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte alltid väldigt plågsamt när barn ska uppträda? Alla skruvar på sig utom föräldrarna som säkert gör det lite också mitt i sin stolthet..för de vet någonstans att alla tycker det är plågsamt (hoppas jag för annars är det verkligen illa ställt med fingertoppskänslan)och detta även om de är fina, duktiga och modiga..det är att det inte är fair fighting..man KAN inte tillåtas att tycka ngt annat än att det är bra och gulligt..
Man kan inte lita på siden ens i dessa dagar..för jävligt!

Anonym sa...

Usch, det var säkert samma mamma som lät sin unge sjunga 5 karaokelåtar på en finlandsfärja härom veckan. De var båda uppklädda till tänderna och mamman med väninnor försökte visa i smyg hur 8-åringen skulle röra sig till musiken. Hon sjöng fantastiskt bra, men ack så tragiskt det såg ut.

Anonym sa...

Dom gled väl av sidenets glatta yta utan att du ens märkte det, din gamla fyllekaja. Bättre grepp i flanellen, å så går det ju undan där, enligt vissa Djursholmare i alla fall.....
puss från sigtuna