tisdag 17 mars 2009

Bröllopsyra.

Läser i tidningen att hovet har utsett den person som ska ansvara för Victoria och Daniels bröllop nästa år.

Min första spontana reaktion är att Micael Bindefeld är killen för uppdraget. Han skulle med all säkerhet ordna ett fantastiskt, storstilat bröllop som världen sent skulle glömma. Enda abret är väl eventuellt hans prislapp, nu när vi svenskar börjar krångla och inte vill betala via skattsedeln. Micke B kostar skjortan.

Men det är inte han som fått frågan. Nej, hovet har utsett en annan festfixare, nämligen generalmajor Håkan Pettersson. Han är nyutnämnd bröllopssamordnare och hans roll blir att ansvara för planeringen och utforma det kungliga bröllopet.

Och hur ser hans kvalifikationer ut för uppdraget att planera århundradets sagobröllop, om man får fråga? Jo, Håkke är chef för kungens militära stab och har tidigare varit chef för Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST. Spionchef, med andra ord.

Så huruvida han kommer att välja lindblomsgrönt eller vinrött som accentfärger i kyrkan och under middagen, är en väl förborgad hemlighet. Håkan Petterssson vet att En Svensk Tiger.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den svenska monaikin finns enkom för att vi ska ha något att skratta åt, så denna utnämning går hand i hand med resten av kungaspektakeln.
Bandvagn 206 till kyrkan?

Anonym sa...

gud vilken bra ide chrillo!
det är sjukt ute med glamour. nu ska vi ta vara på det vi har!
ser dekoren på bandvagnen framför mig.
hej från stajjlisten

Anonym sa...

Fast han har ju gott om tid. Kan ringa runt och fråga ut folk om färger och sånt som matchar...
Men lite nyfiken blirjag allt. Vad händer med hans ordenarie arbetsuppgifter? Är spektaklet en heltidstjänst eller ska det skötas vid sidan av, med risk för utbrändhet halvvägs till det "stora" datumet. Ska vikarien riva upp allt och hinner i så fall allt bli klart i tid? Så många frågor. /M

Anonym sa...

Det här är visserligen vid sidan av ämnet men jag vill ändå dela med mig av en notis i tidningen Medievärlden den här veckan. Den ligger under rubriken "På nya jobb" och där meddelas att ny ordförande i Sveriges uppdragspublicister är en man vid namn Anders Ribba. Det fick mig att tänka på en informationschef på SAS som heter Ollongren eller Ollonkvist eller nåt liknande.
Det krävs stake för att gå genom livet med sådana namn.

Ank sa...

I Danmark finns det en släkt som heter Balle och ännu värre, en som heter Langballe. Danskjävlar.

Anonym sa...

Visst är det ett kul namn. Och det är en ståndaktig man vill jag lova. Herr Ribba är tillika min gamla chef på Spoon.
Är köttflöjtstemat på väg tillbaka på bloggen nu månne?

Ank sa...

Skyll på Jockeyboy, det var han som började.