onsdag 13 augusti 2008

Höstvarning.

Idag råkade jag kasta ett öga uppåt och upptäckte att kastanjerna håller på att bli klara. Det var inte roligt att se. Inget fel på hästkastanjer i sig, de är vackra och fina, om än en aning oanvändbara. Som slipsen; snygg, men fyller ingen egentlig funktion.

Men kastanjer känns väldigt mycket höst och fallande löv. Och ute känns det mer som sommar. Det regnar t ex som om det vore sommar. Och löpsedlarna säger "Extremvärmen på väg tillbaka".

Så lägg av att mogna däruppe i trädkronorna, gamla kastanjer. Det får gärna dröja ett tag innan ni börjar ramla ner i skallen på mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men tänk! Var det stora kastanjebetraktningsdagen igår? Jag böjde också nacken uppåt, såg ett kastanjeträd och gjorde exakt samma reflektion...
Endera dagen när du sticker ut huvudet på morgonen så möts du av den där speciella doften i luften: Höst.

Ank sa...

Det var banne mig märkligt! Och du har rätt, vilken vecka som helst kommer vi att känna den där speciella lite höga, mullmättade doften av höst. Och det är också härligt, men inte än. Först måste vi hinna pimpla rosé och låtsas som ingenting ett tag till.

Katarina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

NEJ! Men varför tog du bort den fina bilden från www.tilholm.se ? Hon har ju jättevackra bilder på sin hemsida, som man dock inte får sno ;)