onsdag 12 januari 2011

Mösspsykos

Asså, den där stickade luvan, HPI heter den visst, den med kaninboll uppe på toppen, är inte längre en modedetalj utan en masspsykos.

HPI = Helt Patetiskt Inne

12 kommentarer:

Annelie sa...

Vilken tur att man missat att vara trendig i år igen :-)

Ank sa...

Eller hur! Om man inte har nåt bättre för sig kan man roa sig med att räkna dem i Stockholms innerstad. Jag fick ihop 16 st på en kort vandring mellan Hamngatan och Stureplan. HELT hysteriskt! Och dyra är de också.

Chrillo sa...

Undrar hur många du hade fått ihop klädda i quilt?

Ank sa...

Har inte quiltpsykosen lagt sig lite?

Chrillo sa...

Kanske för kall just nu.
Det är ett praktiskt mellanplagg.

Ank sa...

Mellanplagg är ett bra ord. Precis som Allvädersstövel.

Jockeyboy sa...

Den senaste modedetalj som jag kommer ihåg var en mössa som alla barn som bodde i Ängelholm ville ha 1961. Det var som ett slags lappmössa av ylle med en stor röd tofs längst upp, och eftersom mössan var toppig så ville gärna överdelen av mössan hänga ner på ryggen - i stället för att hänga i pannan som var idealet. Att mössan blev en "hit" var en så kallad sinkadus - det var en trikåaffär som hade hade haft mössorna i lager under många år och betraktat dem som osäljbara när "modeblixten" plötsligt slog ner.
Själv fick jag aldrig någon lappmössa - när jag bad om något värmande till vintern tog min far fram en sk "björnfitta" och tryckte ner den på mitt huvud. Jag ville först protestera - jag tycker inte att man ska ge en 10-årig pojke en björnfitta i present - men eftersom det var kyligt ute sa jag ingenting.

Ank sa...

Jockeyboy, du minns fel. Du hade ingen lappmössa, du hade en stickad toppluva. Den drog du först ner över hela flabben (som vi sa i Ängelholm) och sen vek du upp halva mössan med ett raskt grepp, alltså så att bara framkanten blev uppvikt. Det var inte speciellt snyggt det heller.

Jockeyboy sa...

Men jag skrev ju just det, jag fick aldrig nån lappmössa utan nåt helt annat som jag inte vill skriva en gång till.

Ank sa...

Förlåt, jag läste ditt långa inlägg slarvigt. Jag minns i och för sig ingen björnfitta heller men det behöver vi ju inte gå in på här.

Anonym sa...

Det var inte björnmössa och lappfitta då?? Kram Steenen

Ank sa...

Inte otroligt, Steenen, lätt att förväxla!