onsdag 3 mars 2010

Sånt därnt kladd.


Vad är det med män och smink? Varför måste de alltid spela dumma i huvudet när det kommer till kosmetik? Varför lär de sig aldrig skillnaden mellan ögonskugga och mascara?

Jag vet vad en Windsor-knut är, fast jag aldrig bär slips. Varför kan inte en kille lära sig att det röda tjejer har på kinderna kallas rouge? Det är som om hela manligheten skulle ryka all världens väg om han erkände att han hade lite koll på detta område.

Idag på Apoteket. En kille går fram till kassan för att köpa ett cerat. Det är klart han vet att det är ett cerat och säkerligen är det han själv som ska använda det. Men han kan inte bara betala i tysthet och gå, utan han måste markera till kassören genom att fråga
- "Är det här sånt där läppsmet?"

Fast vi snackar om ett Lypsyl. Som om han inte visste.

Som om det vore omanligt att försöka undvika torra läppar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

eller,
-vad var det nu mammi skulle ha för nikkotugg?
åsen

Chrillo sa...

SAjälv har jag sideslena läppar med hjälp av Carmex läppbalsam. Men skillnaden mellan en Windsor-knut och någon annan har jag ingen riktig koll på.
Tänk så det kan bli.

Jockeyboy sa...

Det finns ETT sätt att behålla sin manlighet, och ändå slippa torra, såriga läppar. Det är att använda Arméns hudsalva. Allt annat förpassar en in i den metrosexuella halvvärld där tydliga könsidentiteter är förbjudna.