tisdag 16 mars 2010

And the Oscar goes to.....

En film som får en Oscar för "Årets bästa film" behöver tydligen inte alls vara det. Bäst alltså.

Jag var och såg The Hurt Locker ikväll. Den kunde jag ha klarat mig utan. Det var ett enda evighetslångt detonerande och desarmerande av bomber i ett stendött irakiskt landskap.

Och förutsägbart. Hela filmen börjar med ett citat av krigskorrespondenten Chris Hedges, som i princip bränner hela storyn i förväg: "The rush of battle is a potent and often lethal addiction, for war is a drug."

Krig kan alltså vara en vanebildande drog - och huvudrollsinnehavaren blir också mycket riktigt hög av livsfara och väljer till slut bort tryggheten med fru och baby hemma i USA, för att kunna fortsätta desarmera bomber i fiendeland. Och inte för den goda sakens skull, utan för kicken. Inga överraskningar där, alltså.

Det enda som var lite förvånande var att Ralph Fiennes dök upp i en pytteliten biroll och blev dödad efter typ fyra minuter. Synd på så rara ärtor.

Pang i bygget.

5 kommentarer:

Annelie sa...

Sitter och ser "De ofrivilliga" på dvd just nu. Rekommenderas om man vill se nåt lite djupare utan pangpang :-)

Kajsa sa...

rejf feijn är alltid trevlig att se, verkar som sagt slöseri att bara ägna honom 4 minuter. när kommer du och hälsar på, förresten?

Ank sa...

Gud, vad jag vill komma och hälsa på snart. Nån gång på den hårt snitslade banan mellan påskar, pingstar, kristiflygare, jobb och annat måste det kunna gå att göra ett nedslag. Ska prata med Åsen också.

Kajsa sa...

du menar Kristi Himmelsfärs-dagen, som det så vackert stod i vår ICA-butik för ett par år sedan...

jaja, skynda dig bara, ser framemot att träffas.

Ank sa...

Hahahaha!! Ständigt detta ICA i Båstad. Där verkar de verkligen ha full koll på grejorna.