onsdag 10 december 2008

10 december.

Oh, jag gillar Nobeldagen. Stockholm är aldrig så nyputsat som idag. Alla flaggor är i topp, t o m på bussarna, och varje taxi och limousine är blank och fin. Hos stans alla frissor sitter damer med papiljotter och på Grand Hotel övar nervösa pristagare kungliga bugningar framför spegeln.

Klänningar strykes, frackskjortor stärkes, tiaror putsas, pälsar vädras. Bord dukas och blommor arrangeras. Såser redes, viner luftas och fjällripor trancheras. Ja, det är ett fejande och ett hejande på alla sätt och vis.

Själv sitter jag hemma framför tvn i nystruken topp med en halvliters förpackning Nobelglass från Lejonet & Björnen och noterar hur de kungliga damerna ser ut i håret, vem som har vackrast klänning, vem som har för generös urringning och vem som ser för jävlig ut.

Så får det bli. I år igen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej darling, som du kanske kommer ihåg så sprang jag ju lite då och då på nobelhelvetet under 90-talet.Alltid lika hopplöst att konversera priset i kemi på ryska, med pristagarens systers barns,brors hund eller vad jag nu fick för placering. Måste putsa tiaran bättre till nästa gång, om det blir nån.Puss från Anni

Ank sa...

Be farfar att sluta sura och börja ta sitt ansvar, så att du får flasha tiaran offentligt igen. Det kan du hälsa honom från mig. En gratis middag har väl aldrig suttit i vägen? Puss

Anonym sa...

Å det är min gamla bröllopsdag också! Puss o gonatt från Frk Falk

Ank sa...

Åh frk Falk! Bröllopsfest i svårartad axelvadd på nerbrunna Brunnen, eller hur? Det var tider, det.

Anonym sa...

Jag är faktiskt lite sur. Jag har både mummat mig, rakat benen, solarat en trekvart, vänt trosorna, vinschat c-kupan och torrschamponerat håret. T o m köpt en ny lurexblåsa och en skitsnygg kornblå mascara, vaxat cruschlackpupporna samt stärkt mig med en hel kartong valdeloar.
Plus kostat på mig fransk manikyr. Taggad till döds och så får man inte komma in. M a o Gjort Allt!
Uschaan för snille o smak!

Anonym sa...

jag trodde lejonet & björnen gått i konken, där fick jag mig.

Ank sa...

Hörrö du din anonyme petimeter, jag kollade och du har förstås rätt - för 20 dagar sen, den 25 november 2008, gick tydligen Lejonet & Björnen i konken. Vilken jävla fadäs att inte ha koll på det!!! Jag ber ödmjukast om ursäkt.

Skulle inte jag, trots detta, kunna ha hela frysen full med Nobelglass inköpt före konkursen kanske, pilutta dig!?

Anonym sa...

var just nere på ICA och hela frysdisken var proppfull med Lejonet o Björnen. Så det så - så visst tryckte du i dig minst en halvliter igår.
En som vet