söndag 19 april 2009

Kärringkommentar 23.

Det här kommer säkert som en total överraskning för många, eftersom jag ibland känner mig som den sista nu levande manglerskan, men det är verkligen o b e s k r i v l i g t mycket skönare att gå och lägga sig i manglade lakan än i omanglade.

12 kommentarer:

Annelie sa...

Jag tror också att du ær den sista som manglar. Om man anvænder ordet manglar i Norge, så betyder det att man behøver något. Bara lite søndagskuriosa med hælsning från grannlandet.

Jockeyboy sa...

Använder man grejor i drip`n drop-material så slipper man mangla.

Jockeyboy sa...

Glömde förresten att påpeka att det faktiskt finns människor som skulle vara väldigt tacksamma om dom hade ett par rejält skrynkliga och omanglade lakan att lägga sig i. Jag talar förstås om alla dem som inte har några lakan alls - och som ofta försörjer sig på att stjäla kopparkabel när tillfälle ges.

Ank sa...

Just ja, uteliggarna - tänkte inte på dem! Men jag är övertygad om att även dom skulle föredra kallmanglade linnelakan framför tidningspapper.

Jockeyboy sa...

Mangla dej i säng nu, din gamla hävert! Det är en dag i morgon också.Får vi hoppas!?

helena sa...

Kallmangel äger.
Jag äger dock ingen. Får hålla till godo med den näst mest utrotingshotade behandlingsmetoden vad lakan beträffar: dragning. Ett draget och enligt konstens alla regler hopvikt lakan, är inte så dumt det heller.

Ank sa...

Kallmanglat är bäst. Jag har alltid manglat mina lakan och i denna procedur ingår givetvis också självaste dragandet. Eftersom jag är singeltös finns det en räddande dragmaskin i tvättstugan, där man kilar fast ena änden av lakanet - och så drar man utav bara den!! Men jag har aldrig stannat där. Jag tar det alltid till second base; självaste mangeln.

Det var härom dagen, när mangeln var trasig som jag insåg vilken otrolig skillnad det är.

Vet inte om det stämmer, men jag har hört att på Grythyttans värdshus, tar de extra pröjs för kallmanglat.

Kan f ö tänka mig att en begagnad mangel kostar typ 10 spänn på Blocket.

helena sa...

Och så ställer man den i köket och vips har man en perfekt pastamaskin de dagar man inte har lust att mangla.

Anonym sa...

Blev tvungen att kolla på Blocket. Billigare än så, en mangel bortskänkes.
/M

helena sa...

Ha ha ha - det kallar jag engagerande blogginlägg!

Ank sa...

Helena, det är bara att slå till. Två önskningar i ett; pastamaskin och platta lakan - GRATIS!

Tack lilla M för researchen.

Chricke sa...

Ank, du kan få min om du vill ha en extra kompis att kramas med! Jag har försökt göra platta saker med den men de blir mest plisserade... Annars håller jag med om manglade lakans suveränitet över det mesta annat som man kan vila sin trötta lekamen på respektiva vira in den i!