fredag 24 oktober 2008

Kinesiska muren?

Det byggs ett träplank längs ena sidan av parken utanför mitt fönster. Arbetet har pågått i en evighet.

Det kan tyckas vara en baggis att bygga ett plank, men pyttsan. Det verkar vara ett mycket komplicerat arbete, som har ställt till med intensivt kaos i och utanför parken sedan tidigt i somras. Det har blästrats och bilats och det har väsnats. Män och kvinnor har kilat fram och tillbaka och jag har förgäves försökt begripa vad det är som tar sådan tid. Men nu börjar det närma sig, planket är mer eller mindre på plats. Fast bara nästan.

Och nu har arbetet gått in i en ny fas. Folk står stilla i små grupper och pratar intensivt om planket. Ibland går någon fram till det och stryker med handen över den nymålade gröna ytan. Och sedan återgår man till det stillsamma pratandet.
- "Bygg färdigt plankhelvetet och packa er härifrån", vill jag skrika genom fönstret. Så att det blir lugnt i parken igen.

Men det kanske är för enkelt. Det är något här som jag inte förstår.

Hur svårt kan det vara?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det är enkelt. Frågan som diskuteras nu lyder: finns det någon riktigt gräll och ful byggplast som vi kan täcka över det nästan klara planket i, när fas två övergår i fas tre:fasen när absolut ingenting händer tills tjälen går ur jorden.
Borde väl jag veta, som bor nära Odenplan.

Ank sa...

Herre gud, tänk om det är så det är, att de helt enkelt planerar hur man ska lägga jobbet på is över vintern!? Och täcka över skiten, som nån jävla Christo-installation. The Covered Ugly Fence.

Kan man inte i så fall starta nån form av proteströrelse och hänga slöjor utanför fönstren? Det borde ju du veta allt om, som bor nära Odenplan.

Anonym sa...

Kom på studiebesök vettja! Här runt stans största och längsta och mest protesterade emot bygge, finns det fina exempel på skynken, knutar, flaggor, listor, mailbombning och allmän protestlusta. Bara att copy pastea.