söndag 16 augusti 2009

A very, merry Chr.........

Idag tror jag det slogs någon form av rekord - och det har inget med friidrotts-VM att göra.

Man brukar ju säga att julhandeln sparkar igång tidigare och tidigare för varje år. Men oftast tar det fart någon gång i början/mitten på november - vilket faktiskt inte är så himla tidigt egentligen. Varför skulle köpmännen inte vilja ha ett par månader på sig att njuta fröjderna av det som är årets mest vilda och hejdlösa köpfest?

Men den 16 augusti? Liiiiiiite tidigt, va? Men idag kom den alltså, den första puffen. Knappt har vi lagt kräftpremiären bakom oss förrän julefriden börjar locka och pocka. Det tycker inte ens jag, en SANN julälskare, är ok.

Det var Peter Jöback som slog alla rekord, genom att redan nu börja promma för sin julkonsert.

Skärpning, Jöback, låt åtminstone rönnbären mogna först, så vi vet om vi får nån vinter överhuvud taget innan du börjar kränga din julshow.

F ö har jag en julskiva med PJ. Och där sjunger han alla de klassiska julsångerna med sin fina, lite nasala stjärngosseröst och sitt tuktade vibrato. Och det gör han så bra så. Och bära halsduk och framkalla julstämning kan han, så det står härliga till. Men "Helga natt" ska han ge fan i. Den kan bara Jussi sjunga.

Håll in renarna grabben, det är för tidigt....

Inga kommentarer: