fredag 30 oktober 2009

Skåpmat.

Jag såg att förre landshövdingen i Uppland, den goe glade moderaten Anders Björck ska börja jobba på PR-byrån JKL. Och där jobbar minsann även Göran Persson. Elisabeth Tarras-Wahlberg blir pr-konsult på KREAB. Gudrun Schyman sitter visst också på nån kommunikationsbyrå.

Håller Sveriges pr-byråer på att bli avstjälpningsplats för gamla utrangerade makthavare och politiker? Ungefär som jobbet som landshövding; det ges ju ofta till dem som blivit överflödiga i maktens korridorer. Elefantkyrkogårdar för föredettingar?

Och om så är fallet, vad är då rekryteringen av Anders Björck?

Jo, en dubbel elefantkyrkogård. Han har ju redan blivit undanstoppad en gång. Och nu reser han sig alltså som en zombie från den sista vilan på landshövdingeresidenset i Uppsala och stapplar vidare till nästa avstjälpningsplats.

Grattis JKL, den värvningen känns verkligen jättefräsch.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Ja det är faktiskt fantastiskt att Anders Björck är värvad att vara PR-analytiker, eller lobbyist, eller vad anställs han som? Hur gick det snacket på JKL?

"Du, vi skulle behöva en tung person som verkligen har förstått det här med PR och som kan se saker med nya ögon, någon som kommer utifrån, som ändå varit med ett tag. -Vad sägs om Anders Björck?"

Den som då, i beslutsfattande ställning, säger "Vilken bra idé - vi kör på det!" - den skulle jag vilja träffa. Undrar vilka andra briljanta idéer som kan vara på g på JKL?

Johanna sa...

Alltså jag förstår att man värvar Göran Persson, Gudrun Schyman, till och med Tarras-Wahlberg för det är ändå människor som ju varit agitatorer (kanske inte Tarras men hon har ju trots allt varit presschef för rikets högsta ämbete) men Björck?

Som du skrev, en avpolletterad politiker, why...?