söndag 22 maj 2011

Naturlig lycka.

Promenerar genom det soliga försommarlandskapet. Vägen fram till mitt lilla pörte i skärgården är levande pr för Sverige. Det blir inte bättre än så här.

Det är så vackert nu att det kniper i bröstet. Hundratals nyanser av skirt grönt. Surrande humlor och bin, vimmelkantiga av pollensmörgåsbordet som står dukat. Blommande fruktträd. Lammen som går och betar i hagarna.

Häggen på väg att ge upp, syrenerna laddar och slår ut. Dofterna blandar sig. Mandelblom, styvmorsviol, humleblomster, förgätmigej. De mer nobla kungsängsliljorna och Adam & Eva.

Och så förstås gullvivorna. Aldrig har jag sett så mycket gullvivor som i år. De står i stora, resliga stim och bara väntar på att bli plockade. Det tar fem minuter att plocka en gigantisk bukett, som jag sticker ner ansiktet i. Åh, doften av gullviva.

Och om några dagar slår liljekonvaljerna ut.

Det är till att breda ut sig....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, nu är det som vackrast, det gäller att hänga på denna ljuva, allt för korta tid. Man måste verkligen ut och glo! Alltid lika kul att ses, kram Steenen

Ank sa...

Tack detsamma, Anni. Det är alltid - och då menar jag ALLTID - lika kul att ses. Om hela sommaren går utan att vi ses, blir det tunga straff för oss båda. Vi måste ses snart.
Kram