onsdag 14 april 2010

Köttfars.

Varför finns järpen? Räcker det inte med pannbiffen & köttbullen?

Usch.

11 kommentarer:

Chrillo sa...

Ser ut som rävsläpp

Johanna sa...

Clearly not. "Mindre, avlång pannbiff" blir alldeles för långt att skriva på lunchmenyerna. De vill ju ofta ha lite kortare, klatschigare namn på sina rätter.

Ank sa...

Är järpens uppgift helt enkelt att vara avlång? Det räcker inte, tycker jag. Nej, lägg ner järpen!!!

PS! Grattis på fölsisen Johanna. Hoppas det inte vankas järpe ikväll. DS!

Anonym sa...

Järpens uppgift är helt klart och endast att ligga ca två mil innan man når Åre. Det är när man just passerat Järpen (och den alltså är mer flytande än fast) som man kan känna att "så här nära after-ski var det länge sen man var".

Denna kunskap snappade jag upp när jag var på turné med Svenne & Lotta, Peter O och Eddie Oliva.

Full som en kastrull!
Hayati

Ank sa...

Det var roligare förr när det inte fanns nåt Systembolag i Åre. Då var man tvungen att åka till den avlånga järpen för att köpa sprit.

Och där fick man minsann beblanda sig med både renskötare och annat löst folk i skoteroveraller från både Mattmar, Undersåker och Kall och dom köpte både Marinella och en halv böj. På bolaschet i Åre köper di bare tockna där Riåscha-viner, vad di kaller´t.

Och katrinplommonsspäckade järpar är nästan ännu äckligare än persilje-ditos.

Jockeyboy sa...

Det är det här som är valfrihetssamhället. Lite olika yta - samma innehåll.

helena sa...

En mycket intressant och relevant fråga som verkligen behövde ställas. Och när vi ändå håller på: vad tycker vi om panetten? Och kroketten?

Anonym sa...

Älskar Kroketten! Panaetten...är jag för lite bekant med för att utvärdera på ett rättvist sätt...
Sussi

Ank sa...

Sussi, har du aldrig stiftat bekantskap med fiskpanetten? En synnerligen märklig anordning, som väl egentligen är samma sak som panerad fisk. Varför den ska heta panett är helt obegripligt. Och samma sak gäller skarpsåsen som ofta kommer med panetten. Vad är det för konstigt namn på majonäsröra?

Kroketten tror jag är uppfunnen av Findus eller Felix. Har aldrig hört talas om någon som lagar kroketter själv. De hittar man bara i frysdisken.

Anonym sa...

Så sant som det var sagt. jag köper Kroketter och Fiskpinnar, är Pinnen detsamma som Panetten, eller är Panetten en lite större anrättning än den lilla rektangulära Pinnen?
Fiskpinnar och Remouladsås står på menyn relativt ofta här..när jag inte är på min strikta diet som jag är nu..och fy fan vad det är trist. Ingen pasta, ingen potatis..så livlöst utan det...

Ank sa...

Jag var tvungen att slå upp Panetten i SAOL och den beskrivs som "panerat och stekfärdigt stycke fisk".

Så man kan säga att panetten är fiskens motsvarighet till köttfärsens järpe: inte fiskbulle och inte fiskpinne, utan nåt mitt emellan. Fy fan.