måndag 12 november 2012

Vilse i pannkakan.

 
Igår skulle Lolo och jag gå på Matmässan i Älvsjö. Men vi gick fel. Istället hamnade vi på Hälsomässan.

Häpet vandrade vi runt bland stånden och tittade på massagebord, aloe vera-produkter, ayurveda-kurser och testa om du är vata, pitta eller kapha. Det var bubbelpooler och hantlar. Det var ljust och fräsch, alla människor i montrarna bar vita långbyxor och vita t-shirts och det vilade en lätt doft av liniment över anrättningen.

- Var är maten och spriten, frågade jag Lollo.
-Ingen aning, svarade hon. Det verkar som om vi har kommit fel.

Under några svindlande sekunder trodde vi att vi kanske hade åkt till helt fel del av stan, men det visade sig att Matmässan låg i B-hallen och vi hade av misstag alltså halkat in i A-hallen, där god kondition och fräschööööör rådde.

Tjejen i kassan var vänlig nog att ge oss pengarna tillbaka och så ramlade vi över till den rätta hallen. Och därinne var det inte ljust och fräscht, utan mörkt och murrigt. Där doftade det inte liniment utan parmesanost, stekos och gamla rödvinsslattar. Där var besökarna inte rosiga efter träningspass utan mer rödmosiga efter för många zippar vin. Och Plura med sin isterbuk stod och rörde i nån pytt och Steffo Törnqvist pratade konjak.

Och vi kände att vi hade kommit hem.

 
Är det liniment?
 
PS! Är du nöjd nu, Tottan? DS!

1 kommentar:

Anonym sa...

AAAAhhh! Jag är så jävla nöjd! Underbart!