fredag 10 juli 2009

Trädgrubbel.

Idag, fredag, kom jag att tänka på följande: Det är väldigt vanligt att folk heter som träd i efternamn. Vi har A(h)l, Alm, Ask, Asp, Björk, Bo(o)k, Ek, E(h)n, Gran, Hassel, Hägg, Lind, Lönn, Rönn och Pi(h)l.

En del heter t o m Skog. Eller Syren (fast det kanske inte är ett träd, utan mer än buske).

Inte fullt så vanligt är det att heta Lärk, Sälg, Oxel, Poppel och Tall. Men det finns i alla fall några stycken i Sverige, det har jag kollat upp.

Men ingen, och jag upprepar, ingen heter Kastanj.

Tänk på det ni, om ni inte har något annat att tänka på.

-"Och varför vill ingen heta som jag då" undrade kastanjen irriterat och kastade med grenarna.

6 kommentarer:

Jockeyboy sa...

Jag vet ingen som heter Blodbok heller. Fast det passar kanske inte så bra som efternamn utan mer som nåt slags öknamn på en förbrytare som heter Bok. "Vi låter Blodbok ge honom en rejäl omgång så kanske han kommer på bättre tankar".

Kerstin sa...

Eller jakaranda, låter iofs mer som ett förnamn. Jakaranda Kastanj.

Anonym sa...

Jag tillhör nästan trädfamiljen, ste(e)n är ju nästan som träd?? Ha en fortsatt bra sommar A-L

Lagerström sa...

Jag tycker att koriander låter som ett efternamn.
Typ "Rune Koriander minglade vant bland snittar och högdjur"

(väldigt roligt inlägg, f ö)

Ank sa...

Det fanns en kille i nån av såporna (Rederiet?) som hette Koriander.

Det är f ö ett nytt uppslag; människor som heter som kryddor. Curry Melin (gammal meteorolog).........? Och sen kan jag inte komma på nån mer, så det var nog inte mycket till uppslag, vid närmare eftertanke.

Däremot har vanligtvis välunderrättade källor berättat för mig att det visst har funnits nån som hette Kastanj. Återkommer i ärendet.

Lagerström sa...

Curyy Melin var väl samtida med Kurt Kempe (som förvisso inte hette som en krydda). Men jag kommer ihåg att jag funderade mkt på om han var bror till Sune Kempe (som f ö var/är tillsammans med Catrin Jacobs). Dom var ju inte särsklit lika, men samtidigt tyckte jag det var så osannolikt med två Kempe i samma Rapportsändning