onsdag 8 juli 2009

Åh, fortfarande så himla bra!

Salem Al Fakir 2007. Kom plötsligt på hur alldeles fantastisk den här låten är.

Sjung med, vetja! (och notera gärna att brorsan Nassim har smugit sig in i collaget)

4 kommentarer:

Jockeyboy sa...

En del tycker att Salem påminner om Stevie Wonder. Det tycker inte jag eftersom jag aldrig varit särskilt förtjust i Stevie Wonder men väldigt förtjust i Salem al Fakir ända sedan jag hörde honom första gången. Han har både soulpopkänslan och den musikaliska påhittigheten. Och den andra skivan är faktiskt ännu bättre än den första om man ser till helheten. Den första hade fler souldängor, det är sant, men också mycket mindre intressanta saker däremellan - men den andra är faktiskt mer helgjuten även om den ibland kan kännas lite rockigare. Dom som gillar sån här musik ska förresten köpa Paulines senaste skiva - och i höst kommer Fibes,Oh Fibes nya. Svenska allihop och med soulinfluerad musik man blir glad av.
Stevie Wonder har jag aldrig blivit särskilt glad av. Kanske beror det på att han ryster på kroppen så dant hela tiden.

Ank sa...

Har bara lyssnat på några få låtar på Salems nya. Det låter mycket bra. Ska inhandlas.
F ö läste jag nån som kallade honom för en ny Burt Bacharach och det tycker jag är mycket bättre jämförelse. Om man nu måste hålla på o jämföra hela tiden.

Little Stevie ryster så dant på kroppen för att han ä ett blindstyre, ä han....

Anonym sa...

Little Stevie kan inte låta bli att rysta på tonen hela låten lång, han gillar att waaaaaiiiiila han och det är just det som blir så tröttsamt i längden. Han faller för schwarzwaldtårte-strecket.

Men den här e kanoooon, första låten jag köpte till min förra mobil.

Vimsan

helena sa...

Härligt! Lite sing-along är aldrig fel en torsdag.