tisdag 30 november 2010

måndag 29 november 2010

Sköt dig själv och skit på dig.

Vi är några grannar i mitt hus som vinterförvarar våra pelargoner på fönsterblecken i trapphuset.

Igår kväll när jag tassade ut för att ge blommorna en liten första advent-slurk vatten, upptäckte jag att att mina pelargoner var snustorra, medan de övriga var fuktiga. Någon har alltså valt att enbart vattna sina och strunta i mina...!!?

Hur ser det ut i huvudet på en människa som går fram till ett fönsterbleck där det står sex pelargoner och väljer att bara vattna tre av dem, eftersom de övriga tre tillhör någon annan??

Inte konstigt att jorden ser ut som den gör när det går omkring folk därute med den jävla inställningen till saker och ting.

lördag 27 november 2010

Vandra vidare.

Det är ett väldigt döende omkring mig just nu.

Redan förra året var det ovanligt många som dog i min nära omgivning. Både släkt och vänner. Inte minst min alldeles egen lilla pappa, som jag saknar så mycket.

I år kom dödsfallen sent, men koncentrerat. Under november dog min faster I-B, mina kompisar Benke och Göran och min älskade, nära käre vän Pelle. Och nu senast, härom dan, gick en son till goda vänner bort i en bilolycka. Så oerhört tragiskt och sorgligt.

Allt inom loppet av mindre än en månad.

Det är tungt. Jag känner mig alldeles urholkad av all sorg och alla dödsbud. Trött. Jag springer på en begravning i veckan.

Det är alldeles för många som dör omkring mig just nu. Tack gode gud för lilla Liv, som döptes förra månaden. Det finns uppenbarligen människor som föds också. Det är en liten tröst.

torsdag 18 november 2010

Tut.

För ordningens skull kanske jag ska berätta att jag efter tusen vedermödor har köpt en ny bil - och skrotat den gamla.

Med en tår i ögat sa jag farväl till min gamla guldfärgade trotjänare. Nu sover den snart i bilhimlen.

Och med öppen famn hälsar jag den nya färdkamraten välkommen. En mörkröd blank Cheva. Med krockkuddar, centrallås och mugghållare. Fint ska det vara.

tisdag 16 november 2010

En wiktig wakka wakkare.

Kära tomten!
Jag är en glad tjej från Östergötland, ä´ja och jag har varit jättesnäll hela året, har ja´. Det enda jag önskar mig, gör´ja, är en Schakäijra-docka.

Det kan jag väl få, snälla tomten, kan jag väl...?

måndag 15 november 2010

Mimvarning på stan.

Jag blir hellre jagad av vargar.

lördag 13 november 2010

Tipsextra.

Här kommer fler julkappstips till den som har allt.

En perfekt attiralj för den snabba storstadsbon, som hastar hem med sin hämtsushi och tycker att det är för bökigt och tidskrävande att hålla på att slabba med olika tillbehör

Ätpinnar med inbyggd soya. Så genialiskt, va!!


Inte helt med på galoppen.

Följande inbjudan landade i min mejlkorg idag:

"Välkommen - till en fördjupande kväll i Värme och Gemenskap, där fokus ligger på att höja Din Personliga Frekvens till Samklang med den Globala Transformationsprocessen just nu - genom guidad Meditation och - Riktad Tanke/Bön"

Denna välvilliga uppmaning kommer från en person som jag både gillar, respekterar och känner väl, men låt oss bara kortfattat sammanfatta det så här:

Här är hon och jag inte riktigt ute på samma resa.Tvärtom, sånt här får mig att känna mig extremt osäker och tafflig.

Och jag ser framför mig att jag mot alla odds faktiskt tackar ja till att vara med i detta rensande kvällsseminarium och inte alls kan hantera det, utan som en ren försvarsmekanism börjar överslagsskratta alldeles för högt och förstör för alla andra.

Nej, så kan vi inte ha det. Jag måste nog tyvärr tacka nej här gången också.

Tittut...

torsdag 11 november 2010

Årets julklapp?

Den perfekta gåvan till den som har allt. Eller till någon som är mycket intresserad av hur det ser ut inne i huvudet. Eller i örat, snarare.

The King´s Idea Ear Wax Camera. En kamera som visar ditt öronvax!

Det är lite oklart om kameran också tar bort vaxet, det verkar som om den mest zoomar in det. Men vad fan, titta räcker långt. Inte varje dag man får säga hej till sin egen hörselgång.

Tittut...

onsdag 3 november 2010

Peangen, syster....

Alldeles nyss ropade jag in en cape på Tradera. På bilden ser den lite ut som en sjuksköterske-cape. Lite army look. Kanske sjuksköterska i fält, rent av. Jag har absolut ingen aning om när jag ska använda den eller om den ens passar eller klär mig

Men det är ju så himla roligt att lägga bud.

Och visst är det väl lite Florence Nightingale över mig, när jag tänker efter riktigt ordentligt.

Blodtransfusion, någon...?